VrijwilligSTER gezocht voor huishoudelijke ondersteuning Welke dame kan een 31 jarige dame helpen om de nodige routine in het huishouden te leren? Leger des Heils W&G ZWN Papendrecht
Vacaturenummer
 • 106670
Soort werk
 • Social work
Datum
 • 14/09/2018
Rijbewijs nodig
 • -
Vrijwilligersverzekering
 • -
Reiskostenvergoeding
 • -
BHV nodig
 • -
Onkostenvergoeding
 • -

Over het Leger des Heils


Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl

Het team: Extramuraal - Verandering
Het cluster Extramuraal ZHZ geeft ondersteuning, begeleiding en hulp aan mensen en gezinnen die moeite hebben met het zelfstandig wonen. Dreigende huisuitzetting of juist de weg terug naar zelfstandig wonen is vaak de aanleiding voor hulpverlening. Ook mensen die uit detentie komen, willen wij helpen een nieuwe start te maken in de samenleving. Een kenmerk van onze doelgroep is dat cliënten veelal te maken hebben met meervoudige problemen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, schulden, sociaal-psychische problemen en/of onvoldoende sociale vaardigheden en opvoedingsproblemen.
Het cluster Extramuraal ZHZ is opgesplitst in twee afdelingen, de afdeling Continuïteit en de afdeling verandering. De afdeling Continuïteit richt zich op het stabiliseren van de leefomstandigheden. Inzet is om herstel van het ‘gewone leven’ te realiseren en een terugval bij de cliënt te voorkomen. Zorgmijdend gedrag, verslavings- en (geestelijke) gezondheidsproblematiek zijn vaak aan de orde. Het is een langdurig traject. De afdeling Verandering zet korter durende interventies in, gericht op een weer zelfstandig functioneren van de cliënt. Binnen Verandering worden meerdere producten aangeboden, voor gezinnen en (jong)volwassenen.
 

Functie


Als vrijwilligerster bij het Leger des Heils draag je bij aan het herstel van het gewone leven van onze cliënten. Een 31 jarige dame met kinderen heeft ondersteuning nodig in het huishouden. Zij vindt het moeilijk om de routine in de huishouding vast te houden. Er is weinig structuur in het opruimen van spullen. In dit gezin wordt gerookt. Wil jij samen met haar en de kinderen hun leefomgeving verbeteren door hen de routine te leren van o.a. opruimen. Als jij van aanpakken weet en dit goed kan overbrengen op moeder en kind dan zal jij de persoon kunnen zijn die we zoeken. En niet onbelangrijk: de voorkeur van jouw aanwezigheid ligt op maandag en donderdag. Spreekt jou dit aan? Reageer dan direct en laat je motivatie en cv achter.
We hopen je dan zo spoedig mogelijk uit te nodigen voor een kennismakingsgesprek.
 

Eisen

- Je bent een dame
- Je neemt initatief
- Je bent trouw in je afspraken
- Je bent tactvol, vriendelijk en geduldig
- Je weet van aanpakken en hebt overwicht
- Je hebt een luisterend oor
- Je kan er tegen dat er gerookt wordt
- Je hebt maandag en donderdag tijd, in overleg bespreken
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

 • Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn
 • Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen
 • Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW. Hiermee kun je profiteren van
  kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
 • Gratis trainingen om je te professionaliseren.
 • Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
 • Reiskostenvergoeding.

Contact

Interesse, reageer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Vragen over vrijwilligerswerk?
Neem contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer