Vrijwilligersfunctie: Taalmaatje in Terneuzen Kunnen lezen en schrijven is voor vele volwassenen helaas geen vanzelfsprekendheid. Hun laaggeletterdheid beperkt hen bij de uitvoer van dagelijkse... Leger des Heils W&G ZWN Terneuzen
Vacaturenummer
  • 107059
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 09/01/2019
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.
Hier en Nu/Van de Straat Terneuzen:
Hier en Nu/ Van de Straat is bestemd voor mensen die doorgaans een zwervend bestaan leiden. Onder hen bevinden zich zowel economisch daklozen als mensen met dubbele diagnose. Naast bed, bad en brood bied je deze mensen een intaketraject om te komen tot de juiste vervolgstap, zodat de opvang niet langer dan nodig gebruikt hoeft te worden.
 

Functie

Naar schatting heeft 40% tot 70% van de cliënten in de opvang moeite met lezen en schrijven. Voor herstel van het gewone leven van onze cliënten is taalvaardigheid belangrijk voor hun zelfredzaamheid. en participatie in de samenleving.
Je begeleidt een laaggeletterde volwassene om beter Nederlands te leren spreken, lezen, schrijven en begrijpen. Voordat je met de werkzaamheden aanvangt dien je een vrijwilligerstraining te volgen. Deze training geeft inzicht in de problematiek van laaggeletterdheid en geeft je handvatten waarmee je kunt aansluiten bij de leerbehoeften van de laaggeletterden.
Je volgt de 'Taal voor het Leven' basistraining voor taalvrijwilligers. Deze training omvat 4
dagdelen waar 100% aanwezigheid vereist is om een certificaat te ontvangen. Tijdens de training maar ook nadien kan je advies en begeleiding krijgen bij alle taalinhoudelijke en didactische vragen.

Werktijden
De training zal in overleg gegeven worden.
Daarna zal je als vrijwilliger gekoppeld worden aan een cliënt. De door jou te geven lessen duren één of twee uur; daarnaast heb je tijd nodig voor de voorbereidingen. Reken dus op een dagdeel per week. De tijden waarop je werkt zullen in overleg tussen jou en de cliënt worden vastgesteld.
Wij verwachten dat je, na afronding van de training, voor minimaal een half jaar inzetbaar bent.

 

Eisen

Je hebt affiniteit met onze doelgroep. Daarnaast is het van belang dat je stevig in je schoenen staat.
Ben je geïnteresseerd in mensen en kan je goed luisteren? Respecteer je gewoonten en gebruiken van anderen? Beheers je de Nederlandse taal goed? Ben je flexibel, en geduldig? Dan zoeken we jou! Ervaring in het onderwijs is een pré maar geen voorwaarde. Wel verwachten we dat je didactische vaardigheden hebt. De vrijwilliger respecteert de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat de vrijwilliger in doen en laten en in taalgebruik rekening houdt met de christelijke identiteit van het Leger des Heils.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Een altijd in beweging zijnde organisatie waar je van harte welkom bent
Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn
Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen
Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
Reiskostenvergoeding

 

Contact

Bij interesse: solliciteer online.
Voor vragen mail naar: vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer