Vacaturenummer
  • 106969
Soort werk
  • Maatschappelijke opvang / begeleiding
Datum
  • 25/10/2018
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Wie zijn wij?
Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. De typische Leger des Heils-aanpak kenmerkt zich door een basishouding waarbij je naast de mens gaat staan,  aansluit bij zijn/haar behoeften met (tijdelijke) ondersteuning  en als het nodig is beginnen we steeds opnieuw. Successen vieren we. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor mensen. We geloven dat mensen kunnen veranderen en dat iedereen ertoe doet. Dit betekent ook dat wij een bijdrage willen leveren aan een betere samenleving waarin iedereen tot zijn/haar recht kan en mag komen. Dit doen wij o.a. door maatschappelijke signalen onder de aandacht te brengen van lokale en landelijke overheid.

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland (Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Zeeland en West-Noord-Brabant) is actief op de terreinen van de Maatschappelijke Opvang (MO), de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verzorging & Verpleging (V&V) vaak in combinatie met verslaving, forensische psychiatrie en jeugdzorg. Onze cliënten hebben complexe zorgvragen waardoor meedoen in de samenleving (soms) niet lukt zonder hulp of toezicht. Wij ondersteunen hen door de eigen kracht te stimuleren en hen te helpen het gewone leven te herstellen. Hierdoor wordt hun zelfredzaamheid en welzijn bevorderd. De zorg wordt op straat, achter de eigen voordeur en in opvang- en woonvoorzieningen verleend zowel aan individuen als aan gezinnen.

Hier en Nu/Van de Straat Dordrecht:
Hier en Nu/Van de Straat bestaat uit twee voorzieningen, namelijk een dag- en een nachtvoorziening. Hier kunnen dak- en thuisloze cliënten terecht voor koffie, thee, een maaltijd, een slaapplaats, maatschappelijke hulp of gewoon voor een praatje. Ook is er een douchevoorziening. De afdeling ondersteunt ook functies zoals uitgifte van postadressen, huisartsenspreekuur, ambulante verslavingszorg, etc. De inzet is erop gericht mensen zo snel mogelijk toe te leiden tot een traject van herstel van het gewone leven.
 

Functie

Wij zoeken voor meerdere dagen per week sportieve vrijwilligers die zich wekelijks 3 uurtjes willen inzetten voor onze cliënten. Als sportieve vrijwilliger ondersteun je onze cliënten bij fitness in onze sportzaal, kickbox-lessen, hardlopen of wandelen. De werktijd is op meerdere dagen van 15.00-18.00 uur.
Ben je ouder dan 18 jaar en wil je een uitdaging hebben dan is dit the place to be. Take the challenge and have fun!
Heb jij het challenge gevoel? Dan willen we graag met je in contact komen en je kennis laten maken met onze cliënten.

Eisen

Wat vragen wij van jou?
-
je bent sportief
- je bent boven de 18 jaar 
- je hebt zelf ervaring of kennis van de sport waarin je wilt ondersteunen
- je staat stevig in je schoenen
- je hebt affiniteit met de doelgroep
- je bent trouw in de afspraken
- je bent geduldig
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?
Een leuke, altijd in beweging zijnde organisatie, waar je van harte welkom bent.
Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd. Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW.
Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Gratis trainingen.
 

Contact

Meer weten?
Neem dan contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl


 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer