Vrijwilligersfunctie: Maatje gezocht voor dame te Dordrecht Wil jij activiteiten ondernemen met dame van 43 jaar? Leger des Heils W&G ZWN Dordrecht
Vacaturenummer
  • 107462
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 17/07/2019
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Huis en Haard Dordrecht:

Huis en Haard is een beschermde woonvorm met een capaciteit voor 24 tot 26 cliënten die te kampen hebben met een gediagnostiseerd psychiatrisch ziektebeeld. Daarnaast is er vaak sprake van de combinatie met verslaving, problematische schulden en/of gebrek aan dagbesteding.
In samenwerking met de GGZ-behandelaars ligt de nadruk binnen Huis en Haard op het bieden van structuur, veiligheid en stabilisatie. Op diverse leefgebieden wordt de individuele cliënt aan de hand van een zorgplan intensief begeleid. Het hebben van een zinvolle dagbesteding maakt deel uit van het zorgplan.
Belangrijke uitgangspunten binnen de begeleiding zijn het voorkomen van verlies van vaardigheden, stabilisatie van de problematiek en herstel van menswaardigheid en maatschappelijke participatie. Omdat bij de doelgroep veelal sprake is van ingewikkelde problematiek op meerdere leefgebieden, zijn de na te streven doelen gebaseerd op een integrale aanpak.

 

Functie

Wij zoeken een maatje voor een dame van 43 jaar die in de wijk Crabbehof op zichzelf woont. Zij vindt het heerlijk om samen met jou een stukje te wandelen of om activiteiten te ondernemen. Samen met haar overleg je wanneer je haar bezoekt.
 
 

Eisen


- Je hebt affiniteit met onze doelgroep.
- Je bent enthousiast en houdt van een lolletje.
-Je komt je afspraken na en bent betrouwbaar.
-Je kunt goed communiceren.
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Meedraaien in een team van leuke collega's
-Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn
-Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van Spui93. Hiermee kun je profiteren van
  kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
-Gratis trainingen om je te professionaliseren.
-Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
-Reiskostenvergoeding

Contact


Solliciteer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Of neem contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer