Vrijwilligersfunctie: Kok gezocht voor woongroep Leger des Heils W&G ZWN Terneuzen
Vacaturenummer
  • 106199
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 16/02/2018
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Wie zijn wij?

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. De typische Leger des Heils-aanpak kenmerkt zich door een basishouding waarbij je naast de mens gaat staan,  aansluit bij zijn/haar behoeften met (tijdelijke) ondersteuning  en als het nodig is beginnen we steeds opnieuw. Successen vieren we. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor mensen. We geloven dat mensen kunnen veranderen en dat iedereen ertoe doet. Dit betekent ook dat wij een bijdrage willen leveren aan een betere samenleving waarin iedereen tot zijn/haar recht kan en mag komen. Dit doen wij o.a. door maatschappelijke signalen onder de aandacht te brengen van lokale en landelijke overheid.

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland (Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Zeeland en West-Noord-Brabant) is actief op de terreinen van de Maatschappelijke Opvang (MO), de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verzorging & Verpleging (V&V) vaak in combinatie met verslaving, forensische psychiatrie en jeugdzorg. Onze cliënten hebben complexe zorgvragen waardoor meedoen in de samenleving (soms) niet lukt zonder hulp of toezicht. Wij ondersteunen hen door de eigen kracht te stimuleren en hen te helpen het gewone leven te herstellen. Hierdoor wordt hun zelfredzaamheid en welzijn bevorderd. De zorg wordt op straat, achter de eigen voordeur en in opvang- en woonvoorzieningen verleend zowel aan individuen als aan gezinnen.
Domus Terneuzen:
Domus is een beschermde woonvorm voor volwassen mannen en vrouwen die op straat leven, veelvuldig in aanraking komen met justitie, verslaafd zijn aan alcohol of drugs en al een lange geschiedenis hebben in de verslavingszorg of GGZ. Bij Domus bieden we deze mensen een plek om aan de stress van het straatleven te ontkomen. Samen met de cliënt brengen we de problemen in kaart en stellen we doelen op om aan te werken.


 

Functie

Wat ga je doen?
Wij zoeken een vrijwilliger die goed kan koken. Het is de bedoeling dat je een paar keer per week voor ongeveer 10 mensen een goede en smaakvolle warme maaltijd bereidt. Je werktijden zijn van 16.00 - 18.30 uur. Om je goed te kunnen bewegen in deze groep moet je stevig in je schoenen staan en tegen een stootje kunnen.
Kan je lekker koken en ben je niet snel van je stuk gebracht dan ben je bij ons van harte welkom.
Neem contact met ons op en wij zorgen voor de rest.


 

Eisen

Wat vragen wij van jou?
-  Je bent wekelijks minimaal 2 keer beschikbaar.
- Je kunt je voor minstens een half jaar commiteren aan deze functie.
- Je beschikt over uitstekende sociale vaardigheden, geduld, inlevingsvermogen, enthousiasme, doorzettingsvermogen.
- Je bent trouw in je afspraken.
-Je bent 22 jaar of ouder.

We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit van de organisatie. Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?
Een leuke, altijd in beweging zijnde organisatie, waar je van harte welkom bent.
Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd.

 

Contact

Meer weten?
Neem dan contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
Wij coördineren dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer