Vrijwilligersfunctie: Flexibel inzetbare chauffeur en begeleider voor bezoeken aan ziekenhuis of winkel e.d. in Drechtsteden Vrijblijvend oproepbaar of op afspraak begeleid je diverse cliënten naar winkel, ziekenhuis of andere afspraken. Leger des Heils W&G ZWN Dordrecht
Vacaturenummer
 • 106863
Soort werk
 • Social work
Datum
 • 25/10/2018
Rijbewijs nodig
 • -
Vrijwilligersverzekering
 • -
Reiskostenvergoeding
 • -
BHV nodig
 • -
Onkostenvergoeding
 • -

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Cluster Extramuraal ZHZ:
Het cluster Extramuraal ZHZ geeft ondersteuning, begeleiding en hulp aan mensen en gezinnen die moeite hebben met het zelfstandig wonen. Dreigende huisuitzetting of juist de weg terug naar zelfstandig wonen is vaak de aanleiding voor hulpverlening. Ook mensen die uit detentie komen, willen wij helpen een nieuwe start te maken in de samenleving. Een kenmerk van onze doelgroep is dat cliënten veelal te maken hebben met meervoudige problemen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, schulden, sociaal-psychische problemen en/of onvoldoende sociale vaardigheden en opvoedingsproblemen.

Het cluster Extramuraal ZHZ is opgesplitst in twee afdelingen.
De afdeling Continuïteit richt zich op het stabiliseren van de leefomstandigheden. Inzet is om herstel van het ‘gewone leven’ te realiseren en een terugval bij de cliënt te voorkomen. Zorgmijdend gedrag, verslavings- en (geestelijke) gezondheidsproblematiek zijn vaak aan de orde. Continuïteit is vaak langdurig bij cliënten betrokken.
De afdeling Verandering zet korter durende interventies in, gericht op een weer zelfstandig functioneren van de cliënt. Binnen Verandering worden meerdere producten aangeboden, voor gezinnen en (jong)volwassenen.
 

Functie

Als vrijwilliger wordt je gekoppeld aan de afdeling. Je ondersteunt hiermee meerdere cliënten van de afdeling. De taken die je gaat uitoefenen zijn boodschappen doen voor/met de cliënt en je brengt/rijdt cliënten naar het ziekenhuis en terug. Een eigen auto kan makkelijk zijn. Doordat je met meerdere cliënten te maken hebt is er geen vast rooster en verlopen de afspraken in overleg.   
 

Eisen

- Je hebt affiniteit met onze doelgroep
- Je bent flexibel qua tijd en inzet
- Je bent geduldig
- Je beschikt over voldoende humor en relativeringsvermogen
- Je bent in het bezit van rijbewijs B
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

 • Actief meedraaien in een professionele organisatie voor zorg & welzijn
 • Een vrijwilligerstaak waarin ruimte is om je eigen creativiteit in te brengen
 • Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW. Hiermee kun je profiteren van
  kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
 • Gratis trainingen om je te professionaliseren.
 • Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
 • Reiskostenvergoeding.

Contact

Interess, solliciteer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Voor vragen mail naar: vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer