Vacaturenummer
  • 106572
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 13/02/2019
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Wie zijn wij?

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. De typische Leger des Heils-aanpak kenmerkt zich door een basishouding waarbij je naast de mens gaat staan,  aansluit bij zijn/haar behoeften met (tijdelijke) ondersteuning  en als het nodig is beginnen we steeds opnieuw. Successen vieren we. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor mensen. We geloven dat mensen kunnen veranderen en dat iedereen ertoe doet. Dit betekent ook dat wij een bijdrage willen leveren aan een betere samenleving waarin iedereen tot zijn/haar recht kan en mag komen. Dit doen wij o.a. door maatschappelijke signalen onder de aandacht te brengen van lokale en landelijke overheid.

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland (Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Zeeland en West-Noord-Brabant) is actief op de terreinen van de Maatschappelijke Opvang (MO), de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verzorging & Verpleging (V&V) vaak in combinatie met verslaving, forensische psychiatrie en jeugdzorg. Onze cliënten hebben complexe zorgvragen waardoor meedoen in de samenleving (soms) niet lukt zonder hulp of toezicht. Wij ondersteunen hen door de eigen kracht te stimuleren en hen te helpen het gewone leven te herstellen. Hierdoor wordt hun zelfredzaamheid en welzijn bevorderd. De zorg wordt op straat, achter de eigen voordeur en in opvang- en woonvoorzieningen verleend zowel aan individuen als aan gezinnen.
Extramuraal Zeeland:
Extramuraal Zeeland geeft ondersteuning, begeleiding en hulp aan mensen en gezinnen die moeite hebben met het zelfstandig wonen. Dreigende huisuitzetting of juist de weg terug naar zelfstandig wonen is vaak de aanleiding voor hulpverlening. Ook mensen die uit detentie komen, willen wij helpen een nieuwe start te maken in de samenleving. Een kenmerk van onze doelgroep is dat cliënten veelal te maken hebben met meervoudige problemen, zoals dak- en thuisloosheid, verslaving, schulden, sociaal-psychische problemen en/of onvoldoende sociale vaardigheden en opvoedingsproblemen.
Extramuraal Zeeland biedt Ambulante Woonbegeleiding, ‘10’ voor Toekomst en Grijs Genoeg(en).

 

Functie

Wat ga je doen?
Als "maatje" word je gekoppeld aan één of meerdere cliënten die je regelmatig bezoekt en waarmee je leuke, laagdrempelige en/of ontspannende activiteiten gaat doen.
Voor nu zoeken wij een vrouwelijk maatje voor een dame rond de 70  jaar wonend in Hulst. Mevrouwwil graag samen uitstapjes maken, zoals samen winkelen, samen haar zoon bezoeken of samen ergens iets aan eten of drinken op een terras. Mevrouw heeft een scootmobiel waar ze nog lerend op is, samen er tussenuit terwijl zij op de schootmobiel rijdt zou voor haar ook erg helpend zijn. Wil jij het maatje voor deze dame zijn?

Eisen

Wat vragen wij van jou?
- Je bent sociaal, geduldig en enthousiast
- Je bent een keer per week 1 tot 2 uur beschikbaar
- Je komt afspraken na
- Je bent bereid boodschappen te doen
- Je vindt het leuk om er samen op uit te gaan en de ander hierin te enthousiasmeren.
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?
Een leuke, altijd in beweging zijnde organisatie, waar je van harte welkom bent.
Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd.

 

Contact

Meer weten?
Neem dan contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
Wij coördineren dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer