Vrijwilligersfunctie: darter met kennis van zaken voor dak- en thuislozen bij ‘de Vorming’ te Dordrecht gezocht. Behorend bij Dag- en Nachtopvang (Hier en Nu & Van de Straat) voor dak- en thuislozen. Leger des Heils W&G ZWN Dordrecht
Vacaturenummer
  • 106971
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 25/10/2018
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.


Hier en Nu/Van de Straat Dordrecht:
Hier en Nu/Van de Straat bestaat uit twee voorzieningen, namelijk een dag- en een nachtvoorziening. Hier kunnen dak- en thuisloze cliënten terecht voor koffie, thee, een maaltijd, een slaapplaats, maatschappelijke hulp of gewoon voor een praatje. Ook is er een douchevoorziening. De afdeling ondersteunt ook functies zoals uitgifte van postadressen, huisartsenspreekuur, ambulante verslavingszorg, etc. De inzet is erop gericht mensen zo snel mogelijk toe te leiden tot een traject van herstel van het gewone leven. Het vrijetijdscentrum VORMgeving is een stimulerend onderdeel in dit herstel.

Functie

Wat ga je doen?
In ons onlangs geopende vrijetijdscentrum 'VORMgeving' aan het Kromhout in Dordrecht  ondersteunen  vrijwilligers diverse activiteiten. In het vrijetijdscentrum is er de mogelijkheid om te sporten en te kunstschilderen. Ook bingo, schaken of andere gezelschapsspellen,  invulhulp bij administratie, en diverse creatieve activiteiten vallen binnen ons aanbod. En uiteraard geldt voor alle activiteiten dat we op zoek zijn naar vrijwilligers met een luisterend oor. Wij zoeken momenteel gericht naar een vrijwilliger die goed kan darten en de regels van het spel goed kent en de nodige technieken en regels kan aanleren aan onze bezoekers. 

Ben jij enkele weken beschikbaar op een van onderstaande tijden dan komen we graag in contact met jou. Wil je langer dan enkele weken betrokken blijven als vrijwilliger, dan behoort dat zeker tot de mogelijkheden.

Het vrijetijdscentrum is geopend op de maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagmiddag.
De openingsduur is 3 uur per middag. 
En op de maandag ochtend van 8.30 tot 11.30 uur. 

Eisen

Wat vragen wij van jou?
Je kunt goed darten volgens de officiële spelregels.
Je vind het leuk om deze kennis te delen.
Je hebt affiniteit met dak- en thuislozen.
Je hebt een luisterend oor, en bent een sociale persoonlijkheid.
Je kunt goed overzicht houden.
Je sta sterk in je schoenen en kan tegen een stootje.
Je bent in staat om mensen te motiveren.

We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?
Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd tijdens werkuren.
Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW.
Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Gratis trainingen.
 

 

Contact


Meer weten?Wil je meer weten of in aanmerking komen?
Solliciteer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Of neem contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer