Vrijwilligersfunctie: Creatieve spelbegeleider bij dagopvang ‘de Vorming’ te Dordrecht. Begeleiden van creatieve- of spelactiviteiten bij dagopvang dak- en thuislozen. Leger des Heils W&G ZWN Dordrecht
Vacaturenummer
  • 107368
Soort werk
  • Social work
Datum
  • 03/07/2019
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl
Hier en Nu Dordrecht:
De afdeling Hier en Nu bestaat uit twee voorzieningen, namelijk een dag- en een nachtvoorziening. Hier kunnen dak- en thuisloze cliënten terecht voor koffie, thee, een maaltijd, een slaapplaats, maatschappelijke hulp of gewoon voor een praatje. Tevens is er een douchevoorziening. De afdeling ondersteunt ook functies zoals uitgifte van postadressen, huisartsenspreekuur, ambulante verslavingszorg, etc.
 

Functie

Wij zoeken vrijwilligers die voor enkele uurtjes aanwezig willen zijn bij de Vorming, onze dagopvang aan het Kromhout. Door middel van activiteiten zoals bordspel, darten, kaarten of gewoon door een praatje maken geef je de nodige aandacht aan onze bezoekers. Onze openingstijden zijn dagelijks van 10.00 - 17.00 uur. Jouw aanwezigheid brengt 'het gewone leven' met zich mee. Hierdoor vorm jij een brug terug naar de maatschappij. Je aanwezigheid is dus van grote waarde. 

Eisen

Je hebt affiniteit met dak- en thuislozen.
Je bent creatief.
Je bent geduldig.
Je sta sterk in je schoenen en kan tegen een stootje.
Je vindt het leuk om met dak- en thuislozen een spelletje te spelen.
Je bent in staat om zelf activiteiten te verzinnen voor deze doelgroep.
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en bent WA verzekerd tijdens werkuren.
Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW.
Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Gratis trainingen.
 

 

Contact

Solliciteer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Of neem contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer