Vrijwilligersfunctie: Breng het gewone leven met je mee naar woongroep Domus te Dordrecht Samen kletsen, koken of tuinieren met bewoners de te maken hebben met een chronische verslaving en/of bijkomende psychiatrische problematiek. Leger des Heils W&G ZWN Dordrecht
Vacaturenummer
  • 107367
Soort werk
  • Sport en vrije tijd
Datum
  • 03/07/2019
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Over het Leger des Heils

Het Leger des Heils is er voor de meest kwetsbaren in de samenleving: de mensen zonder helper. Vanuit een christelijke motivatie verlenen wij hulp aan kwetsbare mannen, vrouwen en kinderen die ondersteuning nodig hebben op het gebied van (geestelijke) gezondheid, (beschermd) wonen, financiën, werk en opvoeding. Per jaar staan er meer dan 6.000 professionals en 12.000 vrijwilligers van het Leger des Heils klaar voor 75.000 mensen. Meer informatie over ons werk vind je op: www.legerdesheils.nl.

Domus Dordrecht:
Domus Dordrecht is een beschermde woonvorm waar 25 bewoners wonen die te kampen hebben met meervoudige en zeer complexe problematiek. Bewoners lijden onder een chronische verslaving en er is vaak sprake van bijkomende psychiatrische problematiek, sociale uitsluiting, gebrekkige zelfzorg, schulden en gebrek aan dagbesteding en zingeving. Mensen die bij Domus wonen, hebben vaak een zeer uitgebreid hulpverleningsverleden, maar zijn daarin niet verder gekomen. Bewoners hebben vaak een laag behandelperspectief en vertonen vaak ongeremd gedrag wat intensieve sturing en begeleiding vraagt. In nauwe samenwerking met de GGZ-behandelaars en verslavingszorg ligt de nadruk binnen Domus op het bieden van structuur, veiligheid en stabilisatie. Op diverse leefgebieden wordt de individuele bewoner aan de hand van een begeleidingsplan intensief begeleid. Belangrijke uitgangspunten binnen de begeleiding zijn het voorkomen van verlies van vaardigheden, stabilisatie van de problematiek en herstel van menswaardigheid en maatschappelijke participatie. Vanuit de Gedragstherapeutische werkwijze (GT) en de presentiebenadering vindt de begeleiding plaats, die zo nauw mogelijk aansluit bij de mogelijkheden van de bewoner. Het hebben van een zinvolle dagbesteding maakt deel uit van het begeleidingsplan.
 

 

 

 

Functie

Wat ga je doen?
Voor de bewoners van Domus is het hebben van contacten met mensen die meedoen in de maatschappij, van groot belang. Deze contacten zijn er vaak niet. Daarom zijn we als Domus op zoek naar vrijwilligers die het ‘normale leven’ meebrengen!
Dus heb je een talent die je wilt inzetten voor onze bewoners?
Wil je een verbinding aan gaan met mensen die vaak niet aan bod komen?
Dat zoeken wij!
In een gesprek zullen we een beeld geven van de locatie en haar bewoners. We bespreken dan ook graag in welke vorm en welke frequentie je talent ingezet kan worden bij Domus.
Er zijn veel mogelijkheden. Om een beeld te geven van wat er allemaal mogelijk is, een aantal  voorbeelden: maatje, kok, activiteitenbegeleider, tuinman, hand en spandiensten in en rondom het pand, ondersteuning voor speciale gelegenheden. We zijn benieuwd naar eventuele andere creatieve vormen! Informeer gerust naar de mogelijkheden, of vraag vrijblijvend een gesprek aan.  
 

Eisen

Wat vragen wij van jou?
Je staat stevig in je schoenen
Je bent enthousiast om je talent in te zetten
Je kunt je enthousiasme overbrengen op de bewoners, je motiveert en stimuleert hen
Je hebt de intentie om je voor langere periode in te zetten
Je bent betrokken op je werk
Je hebt respect voor de christelijke identiteit van de organisatie
Een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden door de organisatie vergoed

 

 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?
Vrijwilligers-pas van het SSKW. Hiermee kun je profiteren van
kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Gratis trainingen om je te professionaliseren.
Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
Reiskostenvergoeding

Contact

Wil je meer weten of in aanmerking komen?
Solliciteer dan online.
Wij coördineren daarna een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
Of neem contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
 

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer