Vacaturenummer
  • 106168
Soort werk
  • Verpleging en verzorging
Datum
  • 25/04/2018
Rijbewijs nodig
  • -
Vrijwilligersverzekering
  • -
Reiskostenvergoeding
  • -
BHV nodig
  • -
Onkostenvergoeding
  • -

Over het Leger des Heils

Wie zijn wij?

Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging mensen hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. De typische Leger des Heils-aanpak kenmerkt zich door een basishouding waarbij je naast de mens gaat staan,  aansluit bij zijn/haar behoeften met (tijdelijke) ondersteuning  en als het nodig is beginnen we steeds opnieuw. Successen vieren we. Het Leger des Heils gelooft in perspectief voor mensen. We geloven dat mensen kunnen veranderen en dat iedereen ertoe doet. Dit betekent ook dat wij een bijdrage willen leveren aan een betere samenleving waarin iedereen tot zijn/haar recht kan en mag komen. Dit doen wij o.a. door maatschappelijke signalen onder de aandacht te brengen van lokale en landelijke overheid.

Het Leger des Heils Zuidwest Nederland (Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, Zeeland en West-Noord-Brabant) is actief op de terreinen van de Maatschappelijke Opvang (MO), de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) en Verzorging & Verpleging (V&V) vaak in combinatie met verslaving, forensische psychiatrie en jeugdzorg. Onze cliënten hebben complexe zorgvragen waardoor meedoen in de samenleving (soms) niet lukt zonder hulp of toezicht. Wij ondersteunen hen door de eigen kracht te stimuleren en hen te helpen het gewone leven te herstellen. Hierdoor wordt hun zelfredzaamheid en welzijn bevorderd. De zorg wordt op straat, achter de eigen voordeur en in opvang- en woonvoorzieningen verleend zowel aan individuen als aan gezinnen.
Zorgcentrum De Linde is een onderdeel van het Leger des Heils Zuid-West Nederland. De Linde heeft 80 bewonersplaatsen. De Linde richt zich meer en meer op cliënten met meerdere complexe vragen. Naast somatische en psychogeriatrische problemen zien we een toename aan psychiatrie, gedragsproblemen en/of ex-dak- en thuisloosheid. Er willen zijn voor mensen zonder helper, onze missie, krijgt zo ook binnen De Linde steeds meer inhoud. Kortom: een doelgroep met veel uitdaging!

Functie

Wat ga je doen?

Wij hebben meerdere functies waarbij wij ondersteuning kunnen gebruiken van vrijwilligers. Dat kan creatief, sportief en mensgericht zijn.
Nog leuker wordt het voor je als je een hobby hebt die je met iemand wilt delen van onze doelgroep. Ook bij onze bewoners geldt: Ieder mens heeft zo zijn/haar wens.
Ben jij gepassioneerd van je hobby? Of heb je affiniteit met onze doelgroep? Dan willen we graag met je in contact komen.       
 

Eisen

Wat vragen wij van jou?

- Je bent trouw in afspraken
- Je bent geduldig
- Eventueel een rijbewijs
- Je hebt affiniteit met de doelgroep
-Je beschikt over voldoende humor en relativeringsvermogen 
We verwachten dat je respect hebt voor de doelstelling en identiteit van het Leger des Heils. Dat wil zeggen dat je in je houding, handelen en spreken rekening houdt met de christelijke identiteit.
Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is vereist voor alle functies waarbij er sprake is van een relatie tussen medewerker en cliënt. De kosten hiervan worden vergoed.
 

Arbeidsvoorwaarden

Wat kunnen wij je bieden?

Actief meedraaien in een leuk team van een professionele organisatie voor Zorg & Welzijn.
Een WA verzekering tijdens de uren vrijwillige inzet.
Reiskostenvergoeding.
Je ontvangt een vrijwilligers-voordeel-pas van het SSKW.
Hiermee kun je profiteren van kortingen bij winkels, horeca, evenementen en musea in Dordrecht en omstreken.
Gratis trainingen om je te professionaliseren. 

Contact

Meer weten?

Neem dan contact op met vrijwilligerscoordinatorzwn@legerdesheils.nl
Sollicitatiegesprek gaat in overleg met de kandidaat.

Solliciteer direct

Bent u geïntereseerd in deze functie?

Solliciteer