Dagje uit in de kringloopwinkel

Kringloop Woord en Daad ProDeo

Woord en Daad heeft een grote groep vrijwilligers. Met veel enthousiasme zetten zij zich in voor een Woord en Daad-project en zijn op die manier ambassadeurs! Ze voeren actie of organiseren een dagje uit voor het goede doel.

Een vrouwenvereniging uit Oosterwolde die een bezoek brengt aan de Woord en Daad kringloopwinkel in Andel. Of een ouderenkring uit Gorinchem die een bezoek brengt aan Katwijk, de kerk bezichtigt met een bak koffie en wat lekkers toe. Voor zo’n uitje kun je per persoon een bedrag vragen, wat ten goede komt aan het project waarvoor je als vrijwilligersgroep werkt. En bovendien levert het betrokkenheid op bij Woord en Daad!

Meedoen?

  • Meld u aan als vrijwilliger van Woord en Daad via Ellen Snoek, e.snoek@woordendaad.nl.
  • Denk eens na wat voor moois/leuks u in uw woonplaats kunt bieden. 
  • Wij plaatsen dit op de website en ondersteunen met een PowerPointpresentatie met filmmateriaal (indien beschikbaar) over het project waar u zich voor inzet. Aan de hand hiervan kunt u vertellen waar uw inzet aan ten goede komt.   

Wilma van Andel, één van de kartrekkers bij kringloopwinkel Andel:

Jullie organiseerden al een uitje voor een vrouwenvereniging, vertel eens…

We organiseerden het uitje in de kringloopwinkel in Andel. Tussen alle potten en vazen, op de stoelen die we in de winkel verkopen. Het was ontzettend gezellig!  We hebben iets verteld en laten zien van het huizenbouwproject in Bangladesh. En daarna hebben de vrouwen nog van alles in de winkel gekocht, onder andere eerlijke koffie en FIER, het vrouwenblad van Woord en Daad.

Wat levert zo’n uitje nu op? 

Voor zo’n programma met koffie, soesje en een kleine workshop, kun je toch al snel € 10,- vragen! Met een groep van 30 tot 50 man levert dat toch een prachtig bedrag op. Verder vertel je mensen over het werk van Woord en Daad. Daarnaast kun je mensen natuurlijk motiveren om met een gift of vrijwilligerswerk het werk van Woord en Daad te ondersteunen.

Wat is je tip voor comités en winkels die zoiets willen organiseren?

Blijf vooral relaxed en houd het simpel! Met heel weinig, kun je zoveel leuks organiseren. Ben je een kringloopwinkel? Laat mensen een kopje uitzoeken, vraag voor het goede doel wat gratis bloemen bij een plaatselijke kas, stukje oase en klaar is Kees! Schenk je koffie, doe er een plaatselijke koek bij. Mensen vinden het erg leuk als het lekker anders dan anders is. En vergeet niet: mensen zijn gewoon een dagje uit. Ontspannen. Je tijd en aandacht is voldoende! En wat vertellen over het project van Woord en Daad waar je je voor inzet, dat is heel mooi.

Bekijk hier de vrijwilligersvacatures bij Woord & Daad