NLdoet laat harten en handen spreken

nldoet

Twee dagen per jaar staat vrijwilligerswerk vol in de spotlights, dankzij NLdoet. Niet alleen binnen de landsgrenzen, maar ook in de andere delen van het Koninkrijk der Nederlanden wordt op 9 en 10 maart weer een landelijke vrijwilligersactie gehouden. De grootste vrijwilligersactie van Nederland belooft weer vele harten en handen te laten spreken.

Bij de editie van 2017 was een recordaantal van ruim 350.000 Nederlanders actief. Dit met meer dan 9.500 klussen, naast NLdoet, ook verdeeld over ARUBA DOET, BON DOET, CURA DOET (op de Antillen), Statia DOET (St. Eustatius) en SXM DOET (St. Maarten). In 2018 hoopt het Oranje Fonds als organisator een nog grotere groep tegemoet te kunnen zien bij de aangemelde projecten.

Vele handen

Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien dat betrokken en actieve burgers essentieel zijn voor de samenleving. Ook wie nog geen vrijwilliger is kan bij NLdoet ervaren hoe leuk dit kan zijn. En organisaties krijgen de kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en om met vele handen grote klussen gedaan te krijgen.

Aanmelden

Organisaties kunnen klussen aanmelden op de site van NLdoet. Alle klussen staan overzichtelijk op dezelfde website, waardoor je als vrijwilliger in een oogopslag kan zien wat er in de buurt te doen is. Als persoon aanmelden op een klus kan, maar misschien nog wel leuker om dit te doen met je (sport)club, groep vrienden, collega’s of familie.

Bron: NLdoet, Oranje Fonds