Kom naar de Week van Hoop 2018

week van hoop

In de week van 17 t/m 23 juni organiseert De Hoop voor de tweede keer een ‘Week van Hoop’. Met sprekers zoals Hans Maat, Danny Dane en Hanneke van Dam. 

De hele week wordt er van alles georganiseerd bij De Hoop, de christelijke ggz-instelling voor mensen met een verslaving of psychische problemen. De week begint op zondag met een Lofprijs special waarbij we samen God loven. Op woensdag 20 juni kunnen bezoekers seminars volgen op locaties in Dordrecht, Veenendaal en Vlissingen. Deskundigen uit de zorg gaan in op verschillende thema’s, zoals “Praten met je Puber” en “Verslaving in een gezin”.

Ladiesnight
De donderdag reserveren we voor de dames. Dan wordt er een Ladiesnight gehouden. Tijd om lekker te shoppen, samen wat te eten en te drinken, maar ook om te luisteren naar Hanneke van Dam. Zij werkte jarenlang onder dakloze en verslaafde mensen in Mongolië, een roeping die ze zelf nog wel het minst verwacht had.

Open dag
Op zaterdag 23 juni is het tijd voor de open dag. Vanaf 13:00 uur is iedereen van harte welkom op het terrein van De Hoop in Dordrecht. Van 14:00 tot 15:00 uur is er een kort gezamenlijk programma. We zingen samen tot eer van God. Daarna luisteren we naar een getuigenis van een cliënt en naar spreker Hans Maat. Hij is oprichter van de band Sela en de directeur van het Evangelisch Werkverband.

Smoothies en Poffertjes
Verder is er een gezellige markt met producten die door De Hoop of ten bate van De Hoop worden gemaakt. Ook is er dit jaar een foodcourt. Hier maakt een barista een heerlijk (gratis) kopje koffie voor de bezoekers. Voor de kinderen is er gratis popcorn en limonade. Er zullen daarnaast smoothies en poffertjes worden verkocht.

Het is mogelijk om een rondleiding te volgen, om sommige plekken van Dorp De Hoop gedetailleerder te bekijken en verder kennis te maken met medewerkers en cliënten. Kinderen kunnen terecht bij het springkussen en kunnen zich laten schminken. Er wordt ook een dikkebandenrace gehouden. Afwisseling genoeg dus!m

Buitenzinnig
Op deze dag bent u ook van harte welkom bij Buitenzinnig, op het terrein van De Hoop. U kunt kennismaken met een uniek Dordts project.
Er worden presentaties gegeven over het Voedselbos, rondleidingen in de kas, workshops voor jong en oud en verkoop van producten.

Finish Cycle for Hope
Aan het eind van de dag komen de wielrenners van de sponsorfietstochten van Cycle for Hope binnen. Zij fietsen om het werk van De Hoop mede mogelijk te maken. Natuurlijk geven we hun een warm welkom! Wie meer wil weten over de Week van Hoop of zich voor verschillende onderdelen wil aanmelden, kan terecht op www.weekvanhoop.nl.

Bron: De Hoop