Grote vrijwilligersorganisatie zoekt nieuwe directeur

Een grote christelijke vrijwilligersorganisatie is op zoek naar een nieuwe directeur. De huidige directeur Tiemen Zeldenrust zal per december 2018 vertrekken als directeur bij Stichting Present Nederland.

Tiemen is zeven jaar directeur geweest en heeft de vrijwilligersorganisatie uitgebouwd naar een netwerk van 73 lokale stichtingen. Zij koppelen jaarlijks meer dan 38.000 vrijwilligers aan een passend vrijwilligersproject. Indrukwekkende getallen voor een organisatie die zich laat inspireren door Jezus Christus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt de stichting en haar vrijwilligers tot navolging.

Lokale kracht
Volgens de vertrekkende directeur brengt de werkwijze van Present het beste in mensen naar boven: “De vrijwilligersorganisatie biedt hulp aan de kwetsbare. Ik ben dankbaar dat ik hieraan mijn bijdrage mocht leveren. Tegelijk is voor mij één ding duidelijk: de werkelijke kracht van Present zit in al die mensen die Present lokaal vormgeven.”

Opvolger
Hij wil graag het directeurschap overdragen aan zijn opvolger. In de vacature is de vrijwilligersorganisatie op zoek naar een kandidaat die het netwerk van lokale present-stichtingen en betrokkenen enthousiasmeert en verbindt. De nieuwe directeur zal het ‘gezicht van Present’ in Nederland zijn, zowel binnen het netwerk van stichtingen als daarbuiten.